Mountainbiken in Schoorl

Naast dat Schoorl bekend staat om haar prachtige en rustgevende wandelroutes, Kun je er ook heerlijk op uit met de mountainbike. Mountainbiken in het prachtige gebied tussen de zee en de dorpen van Duindorp Schoorl. Mensen komen van ver om dit fantastische gebied te ontdekken op de mountainbike. Wil je meer weten over routes, verhuur, clinics et cetera? In deze blog vind je alles wat je moet weten voor je op pad gaat!

Mountainbike routes

In Schoorl is er een mountainbikeroute van ongeveer 15 km. Deze route is erg gevarieerd en prachtig in alle seizoenen. Je kan zelf bepalen hoe je de route wilt rijden. Op meerdere punten kruist de route namelijk met een normale fietsroute. Hierdoor kun je jouw eigen tempo en niveau rijden. Ga de strijd aan met de zwaartekracht en ontspan door je in te spannen in de duinen, de heide en het bos.

Meer informatie

Fietsroutes

De fietsroutes van Schoorl doen zeker niet onder voor de mountainbikeroutes. De Schoorlse Duinen zijn bij uitstek geschikt om op de fiets te verkennen. Alleen al in de duinen vind je ruim 20 kilometer verhard fietspad. Tel daar de fietspaden langs de duinen, door de bossen en de polder bij op en je komt op 65 kilometer! Deze fietsroutes zijn ook geschikt om op de mountainbike te rijden. Ontdek de fietsroutes hier. 

Meer informatie

Mountainbike huren

Wil jij graag mountainbiken, maar heb je zelf geen mountainbike? Laat dit dan geen reden zijn om het MTB-parcours in Schoorl niet te betreden, want er zijn genoeg mogelijkheden in Duindorp Schoorl om er één te huren. Dat kan bij de volgende adressen: 

- Masteling fietsverhuur

- Mountainbike Huren Schoorl

- Off Road Centre

- Mountainbikeverhuur Schoorl

Meer informatie

Clinics

Een mountainbike clinic bij MTBSchoorl is een sportief avontuur. Zowel geschikt voor groep als individu. Onder professionele begeleiding vertrek je vanuit hét (MTB)centrum van Schoorl. Je krijgt verschillende technieken aangeboden en wordt ingedeeld op niveau. Daarna volgt een uitdagende rit over het MTB parcours van Schoorl. Een clinic duurt gemiddeld zo’n twee uur.

Is je kind gek van fietsen en lijkt het hem of haar leuk om een keer mee te gaan op één van Nederlands mooiste MTB-parcours? Dat kan onder begeleiding van James Hobbs!

Meer informatie

MTB-NoordWest

MTB-Noordwest is een vereniging voor en door mountainbikers uit Noord-Holland. Met ruim 2.000 leden en donateurs zet zij zich gepassioneerd in voor onderhoud, behoud en financiering van vijf routes in Noord-Holland, waaronder het MTB-parcours in Schoorl.

Meer informatie of zelf donateur of vrijwilliger worden? Kijk op de website van MTB-Noord-West!

Meer informatie

Bereikbaarheid

Schoorl is bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer. Kom je met de auto naar Schoorl? In Schoorl en Hargen aan Zee zijn diverse parkeerterreinen (hele jaar door betaald parkeren).

Tip: parkeer je auto buiten Schoorl en ga dan verder met de mountainbike. De route is de moeite waard.

Lees hier meer over de bereikbaarheid van Schoorl. 

Meer informatie

JOOP

Na het mountainbiken genieten van een heerlijke verse koffie, warme chocomel of homemade juices? Dan ben je bij JOOP Coffee & Smiles Schoorl aan het goede adres. JOOP is dé hotspot onder de mountainbikers. Het team bakt iedere dag alle taarten en koeken zelf en je kan er de hele dag genieten van een drankje met een heerlijke lunch of snack.

Meer informatie

De 11 MTB Geboden

Om het voor iedereen plezierig te houden heeft MTB-Noordwest de 11 MTB geboden opgesteld. Erik (voorzitter van MTB-Noordwest): "Het is soms druk in het duin. Iedereen wil ervan genieten en geef ze eens ongelijk! Het is ook prachtig om in de natuur te zijn of je dat nou wandelend doet, per fiets of je zit urenlang op een bankje te relaxen. Toch is het belangrijk dat we rekening houden met elkaar. Daarom hebben we als vereniging de 11 MTB geboden opgesteld. Je vindt ze op een spandoek, poster of flyers. Verhuurders van mountainbike gebruiken deze communicatiemiddelen zodat zij hun gasten kunnen informeren."