Ontdek Schoorl op de fiets

De Schoorlse Duinen zijn bij uitstek geschikt om op de fiets te verkennen. Alleen al in de duinen vind je ruim 20 kilometer verhard fietspad. Tel daar de fietspaden langs de duinen, door de bossen en de polder bij op en je komt op 65 kilometer! Onderweg kom je genoeg bankjes en picknicktafels tegen om van jouw fietstocht een heerlijke dag uit te maken. Je kunt ook gezellig aanschuiven bij een van de leuke horecagelegenheden, of een lekker drankje doen op een terras. 


Fietsroutes

Hieronder vind je de allermooiste fietsroutes!

De Schoorlse Duinen

Niet bang voor een uitdaging? Bedwing dan de hoogtes van de Schoorlse Duinen. Deze route is 29km.

Lees meer

Audioroute Schoorlse Duinen

Al fietsend het verhaal van de Schoorlse Duinen ontdekken? In deze audioroute komen natuur en cultuur samen in een route van 22 of 28km.

Lees meer

Groeten uit Groet

Het gebied van Groet is ooit dichtgeslibd en raakte vervolgens begroeid. Ontdek deze unieke natuur met deze route van 35km.

Lees meer

Het platteland achter de Duinen

Platteland, duinen, kust en dorpen; dat alles één route. Je komt door het PWN-duingebied, voor dit gebied heb je een duinkaart nodig. Deze route is 36km.

Lees meer

Rondje kunst en kust

De frisse zeelucht en mooie cultuur ervaar je tijdens deze route van 38km.

Lees meer

De 21 fluisterende molens

Ontdek het heden, verleden en de toekomst van Noord-Holland. Met de audiotour over molens neemt Roos Schlikker je mee langs al deze verhalen. Deze route is 74km.

Lees meer

Westfriese Omringdijk

De Westfriese Omringdijk is een wonder van menselijke hand; een netwerk van een dijkenstelsel. Dit natuur-monument brengt je langs de Westfriese cultuur.

Lees meer

De Noord-Hollandse duinen

De Noord-Hollandse duinen bieden alle mogelijkheden voor een langere fietstocht. De afwisseling van duinen met dorpjes en badplaatsen. Deze route is 74km.

Lees meer

De Brede Duinen-route

De Brede Duinen-route is de juiste afwisseling van zee, natuur en verschillende dorpjes. De route is door de lezers van ANWB Kampioen verkozen tot mooiste fietsroute van Nederland. Deze route is 45km.

Lees meer

Mountainbiken in Schoorl

Mountainbiken in het prachtige gebied tussen de zee en de dorpen van Duindorp Schoorl. Het kan: je vindt in Schoorl een prachtige MTB-route van ruim 14,5 kilometer lang. Een zware en uitdagende route voor ervaren MTB-ers. Ga de strijd aan met de zwaartekracht en ontspan door je in te spannen in de duinen, de heide en het bos.


De route

De MTB-route start in de zuidoosthoek van de Schoorlse Duinen, in het duinbos. Dit gedeelte van de route kent veel hoogteverschil, een pittig stukje dus! Na het bos kom je bij het zogenaamde open duin, een prachtig weids landschap waar je kilometers ver kunt kijken. Om daar te komen beklim je de zware Zwarte Blink.

Je kunt de MTB-route zo zwaar maken als je wil. Op verschillende punten kruist de route met de normale fietspaden. Zo bepaal je zelf waar je start en eindigt met de MTB-route. Ga jij de sportieve uitdaging aan?

Een prachtig uitzicht!

Eenmaal boven heb je op het uitkijkpunt een prachtig uitzicht. In augustus en september bloeit de heide hier prachtig paars. Vervolg je route door de bossen en rijd vlak langs de zee en natuurgebied de Kerf. Hier is de eerste duinenrij weggehaald om het zoute zeewater, de wind en het zand weer vrij spel te geven. Via de bossen bereik je uiteindelijk het hoogste punt. Beklim je dit duin dan sta je 48 meter boven NAP.

MTB-Noordwest

MTB-Noordwest is een vereniging vóór en dóór mountainbikers uit Noord-Holland. MTB-Noordwest stopt al ruim 10 jaar haar ziel en zaligheid in het aanleggen, onderhoud én behouden van toffe MTB-routes in Noord-Holland. Een prachtige en noodzakelijke doelstelling.

Lees meer