Ontdek ook Bergen & Egmond

Naast Duindorp Schoorl is de omgeving net zo mooi om te ontdekken. Op korte afstand ligt het kunstenaarsdorp Bergen, de badplaats Bergen aan Zee en de historische Egmonden. 

Kunstenaarsdorp Bergen

Vanaf Schoorl rij je in nog geen 10 minuten met de auto en 15 minuten op de fiets het schilderachtige dorp Bergen in. Het centrum van Bergen, met als centraal middelpunt de eeuwenoude ruïnekerk, ademt gezelligheid uit. Met originele winkeltjes, kleine boetiekjes en gezellige terrasjes is het er heerlijk vertoeven.

Bezoek Bergen

Bergen aan Zee

Slechts drie kilometer van Bergen ligt de badplaats Bergen aan Zee. Met een mooi zandstrand en een scala aan horeca is het de ideale plek voor een heerlijke dagje strand of een goed diner gevolgd door een strandwandeling. In het Zee Aquarium duik je de onderwaterwereld in. Ook het karakteristieke Vredeskerkje en het Parnassiapark zijn het bezoeken waard.

Bezoek Bergen aan Zee

De Egmonden

Vanuit Schoorl ben je met de auto in 20 minuten en op de fiets - via een prachtige route - in 45 minuten in Egmond. De Egmonden bestaan uit drie kernen: Egmond aan Zee, een gezellig vissersdorp en badplaats, Egmond aan den Hoef, met vele historie en het Slotkwartier en Egmond-Binnen, bekend van de oudste Abdij van Nederland. 

Bezoek De Egmonden