Actief op het water

Surflessen
Denk je aan de zee, dan denk je aan activiteiten op het water. Bij De Jongens uit Schoorl kun je de zee ervaren vanaf een surfplank met surflessen; van beginner tot gevorderde surfer én van jong tot oud. Tijdens het seizoen van mei t/m september worden lessen gegeven op de zondagen aan kinderen.

Suppen op de lagune
Het water ervaren vanaf de lagune? Dat kan op de sup! Vanaf de sup heb je een ver uitzicht over de Noordzee terwijl je actief bezig bent. Een sup huren of een les volgen kan bij De Jongens uit Schoorl.

Lees meer

Actief op pad

 Mountainbiken met James Hobbs

Schoorl kun je ook ontdekken vanaf de mountainbike! Onder begeleiding van James Hobbs, gymdocent, kun je op een leuke manier leren mountainbiken in de duinen van Schoorl.


Ooit gehoord van Slacklinen of Freerun?

Slacklinen is een speelse activiteit waarbij je werkt aan je evenwicht, coördinatie en concentratievermogen. Bij Freerun staat de zaal vol met trampolines om flips te maken, klimrekken om vanaf te springen en obstakels om tikkertje rond de spelen. Op zondagochtend en woensdagavond kun je je in het Nollenbos en in de gymzaal onder begeleiding van Jonas Konijnenberg helemaal uitleven.

Lees meer

Speciale routes voor de kids

  • Blotevoetenpad

Doe je schoenen en sokken uit en loop over het Blotevoetenpad. 

  • Elfendeurtjesroute


Kom naar de Schoorlse Duinen voor een bezoek aan de elfjes.  De elfjes laten zich zelden zien, maar op de route door het speelbos vind je de deurtjes waarachter ze wonen. 


  • Kabouterpad

In de Schoorlse Duinen wonen ook kabouters. Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen.Echt waar! Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter.


  • Het hoge duinenpad

Altijd al een Hoge Duinenpad diploma willen halen? Met leuke en actieve opdrachten ervaar je de duinen en met een klimtouw kom je op de hoogste duinenrij van Nederland. Met een kompas en de routebeschrijving vind je de goede weg.Lees meer