De kust van Duindorp Schoorl

De Schoorlse Zee is onlosmakelijk verbonden met het weidse duinlandschap. Duindorp Schoorl heeft een prachtige onbedorven kust met drie heerlijke stranden. Elk strand heeft zijn eigen karakter en sterke punten. Of je nu jong of oud bent, een rustzoeker of een actieveling, er is voor elk wat wils.  


Camperduin aan Zee

Door recent uitgevoerde kustversterkingen is er in Camperduin een unieke lagune ontstaan. Hier kunnen kinderen veilig zwemmen. Bovendien leent het rustige water zich bij uitstek voor allerlei groepsuitjes en activiteiten. Camperduin is een ruime badplaats met veel paviljoens en het ideale startpunt voor wandelingen en lange fietstochten.

Schoorl aan Zee

‘Verborgen’ achter de Schoorlse Duinen ligt een strand dat alleen wandelend of met de fiets te bereiken is. Dit rustige strand is als een paradijselijke oase en staat bekend als Schoorl aan Zee. Hier vind je een relaxed strandpaviljoen en daarmee is dit strand de plek waar je heerlijk tot rust komt.

Hargen aan Zee

Hargen aan Zee staat bekend als het familiestrand. Met het breedste strand is er genoeg ruimte voor iedereen. Dit ruime strand heeft een gezellig strandpaviljoen. Met de grote parkeerplaats op loopafstand is Hargen aan Zee goed bereikbaar en een ideale plek voor gezinnen met kinderen.

Op het water

Suppen, surfen, kajakken. Veel mensen trekken naar de zee voor sportieve activiteiten. In en om Duindorp Schoorl vind je vele manieren om tot rust te komen op en in het water. Trotseer de ruwere branding bij Hargen aan Zee of geniet van de kalmte in de lagune bij Camperduin.

Lees meer

Reddingsbrigade Schoorl

De Reddingsbrigade Schoorl is er om jouw dagje strand en zee zorgeloos te laten verlopen. Maar lees je van te voren ook in over muien en andere informatie over veiligheid op het strand. 

Het telefoonnummer is 072-509 16 43.

Lees meer

Rollend het strand op

Om het strand toegankelijk te maken voor iedereen kun je in Hargen aan Zee en Camperduin een speciale rolstoel voor het strand lenen: de Jutter. De Jutter is een grote rolstoel met speciale luchtbanden. Door deze banden is de Jutter licht voort te bewegen over zand en daardoor gemakkelijk om een strandwandeling te maken met ouderen of gehandicapten. 

Je kunt op verschillende locaties een Jutter lenen:

  • Strandpaviljoen Hargen aan Zee: Er is 1 Jutter te leen. Bel voor meer informatie en reservering naar (072) 509 11 65 of stuur een e-mail naar info@hargenaanzee.nl.
  • Strandpaviljoen Struin: Er is 1 Jutter te leen. Bel voor meer informatie en reservering (072) 509 0609 of stuur een e-mail naar info@strandpaviljoenstruin.nl.

Strandbezoek met de hond

Ben je van plan om het strand te bezoeken met de hond? Er zijn een aantal periodes waarin honden zijn toegestaan. We lichten ze graag voor je uit.

Zomer: aangelijnde honden zijn altijd toegestaan
op de activiteitenstranden, op de overige stranden alleen vóór 10:00 uur en na 19:00 uur. Loslopende honden zijn overal toegestaan voor 10:00 uur en na 19:00 uur.

Winter: loslopende honden zijn overal toegestaan.

Samen het strand schoon houden

Op een schoon strand is ruimte voor mensen èn dieren. Vogels kunnen voedsel zoeken, wij zandkastelen bouwen. Vogels kunnen broeden, wij door de branding slenteren. Om de natuurbeleving te vergroten, willen we meer natuur (terug)brengen op het strand. Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken, want een schoon strand is belangrijk voor alles en iedereen die op het strand komt.

Elke eerste zondag van de maand organiseert het Groene Strand in Camperduin een opruimactie. 

Doe mee!