Lentetips in Duindorp Schoorl

Misschien wel het allermooiste seizoen in Duindorp Schoorl. Alles staat weer in bloei, de zon schijnt en met een beetje geluk kun je weer zonder jas naar buiten. Weet jij al wat je gaat doen tijdens de lente? In Duindorp Schoorl is er genoeg te beleven. Wij geven je graag tips voor leuke activiteiten.

Buitencentrum Schoorlse Duinen

Meer dan 60 kilometer aan wandelpaden brengen je naar de hoge duinen, de oude bossen of de stuivende duinen. Onderweg kom je tientallen verschillende vogelsoorten tegen. Begin je wandeling vanuit Buitencentrum Schoorlse Duinen voor tentoonstellingen, activiteiten en wandelroutes.

In Buitencentrum Schoorlse Duinen worden ook veel leuke activiteiten georganiseerd zoals, vogelspotten, een viewing party en nog veel meer! Neem een kijkje in onze uitagenda voor alle leuke activiteiten bij het buitencentrum.

Lees meer

Speelbos Zandspoor

Naast Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt het Speelbos Zandspoor. Dit speelbos wordt bewaakt door grappige boompoppen, zodat kinderen fijn kunnen spelen! Bij het Zandspoor kan er met water worden gekliederd, geklauterd worden in de bomen en gespeeld worden in de zandbak. Ideaal voor een gezellig middagje uit met de kids!

Lees meer

Heerlijk terrassen in Schoorl

De dagen worden weer langer, het wordt weer warmer; de lente is nu echt begonnen. En wat is er nou fijner dan tijdens lekker weer heerlijk te vertoeven op het terras? 

In Duindorp Schoorl moet dat zeker goedkomen. Hier vind je onwijs veel leuke terrassen! Wij hebben de Schoorlse terrassen voor jou op een rijtje gezet. Bekijk ze hier.

Lees meer

Elfendeurtjesroute & Kabouterpad

Ontdek de Schoorlse Duinen met kinderen aan de hand van de elfendeurtjesroute. Bij de balie van Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt een tas klaar met een toverstaf! Bij elk elfendeurtje op de route ligt een opdracht klaar. 

Toch meer zin om op zoek te gaan naar de kabouters die in de Schoorlse duinen wonen? Let dan goed op de kaboutersporen: kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje of geplet gras van een middagdutje. Deze routes zijn verkrijgbaar bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. 

Lees meer

Winkelen in Schoorl

In Duindorp Schoorl kun je heerlijk winkelen. Er is voor iedere wat wils, neem bijvoorbeeld een kijkje bij:

-  Boutique NO.7 

- Conceptstore Bibelott

- Van Vuuren Mode

- Meyer & Meyer

Verder zijn er nog veel meer leuke winkels! Klik hier voor het volledige winkel aanbod.

Lees meer

Speelschip 'Slag bij Camperduin'

Het schip draagt de naam 'Slag bij Camperduin' en refereert daarmee aan de zeeslag die er in 1797 plaatsvond tussen Nederland en Engeland. Het houten speelschip leent zich fantastisch als speelobject met touwen, klimrekken, hangbruggen, kanonnen, glijbanen en een stuurwiel! Het schip is gratis toegankelijk en ligt aan het strand van Camperduin.

Lees meer

Mountainbiken in de Schoorlse Duinen

In de betoverende omgeving van de Schoorlse Duinen strekt zich een uitdagend MTB-parcours van 15 kilometer uit, dat zijn weg baant door bossen en duinlandschappen met adembenemende uitzichten. Dit parcours is ontworpen om aan de behoeften van fietsers van alle niveaus te voldoen. Je hebt namelijk de vrijheid om op elk gewenst moment te stoppen en verder te gaan op de fietspaden. Het biedt niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook de mogelijkheid om op je eigen tempo te genieten van de natuurlijke pracht die deze regio te bieden heeft.

Lees meer

Klimduin

Hou jij van wandelen? Dan ben jij bij het Klimduin aan het juiste adres. Na een uitdagende klim, kun je als je boven bent genieten van het prachtige uitzicht!

Wist je dat Duindorp Schoorl naast het bekende klimduin in het centrum nóg twee klimduinen heeft? Ook deze zijn zeker de moeite waard! Het tweede klimduin heet Catrijper Nok (officieel het hoogste punt in Noord-Holland!) en het derde klimduin vind je in Groet op de kruising Wagenmakersweg en Groeterweg. 

Lees meer

Strand

In Duindorp Schoorl bevinden zich drie stranden: Schoorl aan Zee, Hargen aan Zee en Camperduin. Hier kun je genieten van prachtige wandelingen en volledig tot rust komen, omgeven door het rustgevende geluid van de zee.

Na een wandeling kun je ontspannen bij de strandpaviljoens. Hier kun je genieten van een heerlijk ontbijt, lunch, diner of een kop koffie. Kortom, een absolute aanrader om de schoonheid van deze prachtige stranden te ervaren.

Lees meer

Zonnetrein

Stap in de Zonnetrein en ontdek de bossen, heide en duinen van de Schoorlse Duinen. De chauffeur laat je de mooiste plekken en uitzichten zien. Minder goed te been of ben je geen wandelaar? Dan is dit de perfecte manier om toch de Schoorlse Duinen te bewonderen.

Een groene bijkomstigheid is dat de Zonnetrein deels op zonne-energie rijdt!

Lees meer

Uitagenda

Er zijn in het voorjaar ook onwijs veel leuke activiteiten en evenementen te beleven in Duindorp Schoorl! Neem een kijkje in de uitagenda voor het compleet overzicht van de beste tips! 

Lees meer

IJssalons

Niks is lekkerder dan even een ijsje te halen als de zon schijnt! In Schoorl zijn diverse ijssalons. Kom bijvoorbeeld langs bij IJssalon Pinoccio voor puur en eerlijk Italiaans ijs dat vers wordt bereidt of neem een kijkje bij IJssalon Heere IJs waar je terecht kunt voor heerlijk Italiaans ijs en een goede kop koffie!

Lees meer

Activiteiten in de regio

Ook in de omgeving is genoeg te doen. Beleef een middag vol plezier bij de oudste midgetgolfbaan van Nederland. Bezoek het bunkermuseum in Egmond of kom klimmen en klauteren in het outdoorpark in Alkmaar

Slecht weer? In de regio rondom Schoorl zijn genoeg leuke binnen activiteiten. Ontdek bijvoorbeeld de onderwaterwereld in het Zee Aquarium in Bergen aan Zee. Ga voor een educatieve en creatieve middag in het weekend langs bij Studio C in Museum Kranenburgh. Bezoek Lasertag in Alkmaar voor een spannend potje lasergame. Probeer in één keer een strike te gooien bij Lucky Strike Bowling in Egmond of probeer op tijd te ontsnappen uit de Escape Room. 

Lees meer