Duurzaam Schoorl

Een duurzame planeet doorgeven aan de volgende generaties, dat is iets wat we zelf in de hand hebben. Ook in Schoorl zijn er duurzame initiatieven. Wij lichten er graag een aantal voor je uit.

Biologisch Schoorl

Houd jij van biologisch eten? In Schoorl kun je bij diverse restaurants biologisch eten, maar ook verschillende winkels hebben een biologisch aanbod. Ook heeft Schoorl fantastische streekproducten die in verschillende winkels en restaurants worden aangeboden. Wij helpen je graag op weg via onze blog met een biologisch rondje door Schoorl!

Zonnetrein

Stap in de Zonnetrein van het Buitencentrum en ontdek de bossen, heide en duinen van de Schoorlse Duinen. De chauffeur laat je de mooiste plekken en uitzichten zien. Een uitkomst als je minder goed te been bent of niet zo van wandelen houdt. Een groene bijkomstigheid is dat de Zonnetrein deels op zonne-energie rijdt!

Lees meer

Het groene strand

In samenwerking met Stichting Vrienden van de Schoorlse Duinen wordt elke 1e zondagochtend van de maand het strand opgeruimd. Om 11.00 verzamelen ze bij Strandpaviljoen Struin, Heereweg 407, 1871 GL Schoorl (Camperduin). Doe mee en meld je aan via de website!

Het Groene Strand zorgt voor vuilknijpers en jutzakken. Zorg zelf voor goede (strand)schoenen, goede (regen)kleding, iets te drinken/eten.

Lees meer

Duurzaamheidslabels

Binnen duurzaamheid zijn er verschillende labels van toepassing voor locaties. 

De Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijtijdsbranche. Wist je dat Fletcher Hotel-Restaurant Jan van Scorel en Strandhotel Camperduin zo'n Green Key keurmerk hebben?

De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding voor stranden en jachthavens. Het strand van Schoorl aan Zee, Hargen aan Zee en Camperduin hebben er toevallig een. 

Tweedehands winkelen

In Schoorl vindt iedere zaterdag in mei, juni, juli en augustus de kofferbakmarkt plaats aan de Sportlaan 7 van 9:00 tot 16:00 uur. Bekijk voor het volledige overzicht aan markten op onze markten blog.

Als je dan toch al zo dichtbij het centrum bent neem dan ook zeker een kijkje bij de gezellige vintage winkel K[w]ast! Ze hebben een ruim assortiment aan meubels, verf en accessoires. Heb je een eigen meubel die je zou willen restylen? Ook daarvoor ben je bij K[w]ast aan het juiste adres.