Biologisch Schoorl

Houd jij van biologisch eten? In Schoorl kun je bij diverse restaurants biologisch eten, maar ook verschillende winkels hebben een biologisch aanbod. Ook heeft Schoorl fantastische streekproducten die in verschillende winkels en restaurants worden aangeboden. Wij helpen je graag op weg met een biologisch rondje door Schoorl!


Ekoplaza Schoorl

Bij Ekoplaza kun je erop vertrouwen dat alle boodschappen 100% biologisch zijn. Jouw boodschappen zijn van hoge kwaliteit en jij draagt bij aan een betere wereld. Bij Ekoplaza krijgen kleinschalige boeren, telers en producenten een eerlijke prijs, zodat ze duurzaam en diervriendelijk kunnen werken. Want als we samen goed voor de bodem, plant en dier zorgen, krijgen we daar veel lekkers voor terug.

Meer informatie

De Noorderhoeve

Dagelijks werkt De Noordehoeve met elkaar aan de productie van biodynamische voeding met het Demeter keurmerk. De dagverse melk van onze koeien verwerken ze in de ambachtelijke zuivelmakerij op het erf tot melk, yoghurt, kwark, hangop, boter, karnemelk, slagroom, crème fraiche en kaas. Het jaarrond oogsten ze verse groentes uit de volle grond en onverwarmde kassen. Daarnaast zijn er vlees en eieren van eigen koeien en kippen. Alle producten worden regionaal afgezet. Meermalen per week levert De Noorderhoeve vers van het land en rechtstreeks uit de zuivelmakerij aan winkels en horeca, zoals Ekoplaza, Odin & Eric's Landwinkel.

Meer informatie

Kardeis

Kardeis is een ideale 'pleisterplaats' voor wie even bij wil komen van een fiets- of wandeltocht in de schitterende omgeving van Schoorl. Kardeis is onderdeel van Scorlewald. Dit is een Antroposofische woon- werkgemeenschap in Schoorl voor mensen met een verstandelijke beperking. In de lunchroom of op het terras - met uitzicht op de prachtige duinrand - kan je genieten van een kop koffie met zelfgemaakte koek en taart. Of een heerlijk kop soep met een broodje. Maar ook als je op zoek bent naar mooie, ambachtelijk gemaakte producten (schriften, kaarsen, keramiek, linnen enz.), ben je bij Kardeis aan het juiste adres. Tevens verkopen ze trommels en lieren van Choroi die in de muziekinstrumenten-werkplaats worden vervaardigd, en bloemen en groenten die op de tuinderij worden gekweekt. Ook hebben ze een klein kruideniersassortiment, cosmetica-artikelen (van Weleda) en schoonmaakmiddelen (van Ecover). Alle producten zijn zoveel mogelijk biologisch-dynamisch en EKO. 

Meer informatie

IJgenweis eten & drinken

Het horecaconcept van IJgenweis eten & drinken is tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Staatsbosbeheer en SAB Catering. IJgenweis is anders dan anders, zij bieden geen standaard benadering maar een horecaconcept op hun eigen wijze. En dat betekent vooral duurzaam, met oog voor mens en milieu. Ze hanteren het zelfbedieningsprincipe, uit het buffet kan je zelf een keuze maken om daarna een gezellig plekje op te zoeken in het restaurant of, bij mooi weer, op het gezellige terras. De locatie is het ideale startpunt voor een wandeling of fietstocht door het prachtige natuurgebied.

Meer informatie

De Groene Weg Slagerij

De Groene Weg is al een langere periode hét adres in Nederland voor biologisch vlees. Sinds januari 2008 is De Groene Weg Slagerij in Schoorl gevestigd aan de Heereweg 5, tussen de bakker en de supermarkt in. De Groene Weg is een bedrijf dat is uitgegroeid van kleinschalige slagerij tot een bedrijf dat hoogwaardig vlees door het hele land op de kaart zet. Van bodem tot veevoer, alles dat gebruikt wordt in de productie van biologisch vlees door De Groene Weg voldoet aan de Europese regels voor biologische landbouw. Steeds meer consumenten kiezen bewust voor biologisch eten en wij bieden een ruim assortiment van vlees, vleeswaren, maaltijden, soepen, wijnen, olijfoliën en nog veel meer.

Meer informatie