Wandelen
Beleef de Schoorlse Duinen met de hoogste duinen van Nederland. In dit duingebied ligt een wandelnetwerk van 65 kilometer, waarmee je naar de mooiste plekken in het duin wandelt.
Wandelen is toegestaan op de meeste wegen en paden. Wil je liever een avontuurlijke tocht? Struinen is toegestaan in het begrazingsgebied ten noorden van de Schoorlse Zeeweg. Honden zijn daar niet welkom.

Wandelen met Wandelnetwerk
Wil je liever een gemarkeerde route lopen. Speciaal daarvoor heeft Staatsbosbeheer 7 wandelroutes uitgezet, ieder met een heel eigen karakter. Zo loop je bijvoorbeeld met de rode route over de hoogste duinenrij, brengt de groene route je naar de oudste bossen en de witte tocht je naar de plekken waar het zand weer mag stuiven. De roetroute brengt je langs de plekken waar de natuurbrand heeft gewoed.

De wandelroutes zijn in twee richtingen uitgezet. Iedere themaroute heeft zijn eigen kleur. Wil je langer of korter wandelen dan de uitgezette routes, stap dan op een knooppunt over. Zo kies je een afstand die geschikt voor je is. Met dit netwerk kun je eindeloos variëren. De gele route is een echte gezinsroute en loopt via het Klimduin en het dorp Schoorl. Deze korte route is ook goed te lopen met een wandelwagen met dikke banden.

Door de grote hoogteverschillen en het losse zand ligt de gemiddelde loopsnelheid hier rond de 3,5 kilometer per uur. In het buitencentrum van Staatsbosbeheer is de plattegrond met het wandelnetwerk verkrijgbaar. Hier starten en eindigen ook alle wandelingen. Daar zijn ook folders over wandelen in de Schoorlse Duinen te koop en voor kinderen zijn er spannende speurtochten uitgezet rond het buitencentrum.

Ontdek nog meer van Duindorp Schoorl…

Een uniek duingebied

Ontspannen & inspannen

De Schoorlse zee