Ontspannen en inspannen
Dat is nou zo fijn aan Duindorp Schoorl. Cultuur en natuur lijken synoniem aan de omgeving met haar unieke landschappelijke ligging, ingeklemd door beschermde gebieden.

In dit lommerrijke gebied ten noorden van de landelijk bekende kunstenaarsgemeente Bergen kun je heerlijk ontspannen en inspannen. Met vrienden fietsen en wandelen door de duinen of met je gezin picknicken en zandkastelen bouwen. Aan het strand kanoën en windsurfen, met de boswachter avonturen in het duin beleven en mountainbiken op een prachtig parcours. Kortom, er is voor elk wat wils. Als je stil bent hoor je in het hele gebied de zee en als je om je heen kijkt zie je de meest fantastische natuur.

Identiteit en eigenheid
Een gebied waar je geniet van prachtige natuur, strand, bossen, polder en duinen. Uniek aan het Duindorp Schoorl is het duin, dat zich heeft verplaatst en liet inpassen in haar omgeving. Duindorp ademt een sfeer die respect voor het duin afdwingt.

Elk seizoen zijn eigen charme
Elk seizoen is Duindorp Schoorl een belevenis. In de herfst kun je heerlijk door het bos wandelen. De bladeren dwarrelen in het rond en paddenstoelen schieten uit de grond. In de winter geniet je van het verstilde landschap en kun je uitwaaien op het strand. In het voorjaar kan je lammetjes aaien bij boer Jan en kijken hoe de schapen geschoren worden. In de zomer geniet je van het strandweer, de avondmarkt, braderieën en de streekproducten die de boerderijen van hun land oogsten. Kortom, gedurende het hele jaar valt er genoeg te beleven.

Ontdek nog meer van Duindorp Schoorl…

Een uniek duingebied

De Schoorlse zee